Вінницький борщ на вишні представили на Міжнародному фестивалі гастрономії у турецькому місті Бурса. На фест вінничан запросила адміністрація цього міста для пожвавлення контактів та на знак підтримки України.
Страву представили голова ХлібСіль “Вінницька асоціація гостинності” Інна Кривешко і працівниці ТОВ «Солодка Мрія»: головна технологиня Лариса Твердохдіб і майстриня цеху Любов Опанасюк.
Для учасників фестивалю вони готували борщ на вишні, пампушки з часником, пиріжки з вишнею та узвар. Щодня вони готували по декілька сотень порцій, які розліталися дуже швидко.
До стенда Вінниці вишикувалися цілі черги.
«Ми представили і наш регіон, і нашу країну на вищому рівні. Ми готували, пригощали стравами, спілкувалися з відвідувачами і розповідали їм про Україну, про борщ, про наше місто – Вінницю. У перший день до нашої точки підійшов мер Бурси. Він скуштував нашу їжу, сказав, що буде підтримувати зв’язки з Вінницею, і подякував за те, що ми приїхали», – розповіла Інна Кривешко.
Участь у фестивалі взяли вісім іноземних міст, з якими Бурса має взаємини.