Як обрати об’єм і кількість рівнів пароконвектомату для вашого закладу

Популярні статті

Професійна конвекторна піч – це незамінне обладнання на кухні сучасного ресторану. Тому її вибір залишається стратегічним завданням, від якого залежать продуктивність кухні та якість страв. При цьому ключовими параметрами є не тільки підбір ціни та бренду, наприклад Unox, але також внутрішній обсяг та кількість рівнів. Саме їхнє оптимальне співвідношення визначається специфікою вашого закладу.

У цій статті ми розповімо, як правильно підібрати пароконвектомати. А придбати техніку «Унокс» можна через інтернет-магазин Hottorg: https://hottorg.com.ua/ua/g138928812-parokonvektomaty-konvektsionnye-pechi.

Професійні пароконвектомати Unox: нюанси вибору

Головне питання, на яке доведеться знайти відповідь, полягає в тому, який обсяг їжі планується готувати одночасно. Відповідь на нього залежить від трьох факторів:

тип закладу та пропускна спроможність (невеликому кафе з мінімальною термообробкою (розігрів напівфабрикатів) вистачить компактної моделі на 6-10 рівнів об’ємом не більше 40 літрів, а великому ресторану, їдальні або кейтеринговій службі буде потрібно апарат на 20-40 рівнів та об’ємом від 60 літрів);

асортимент меню (для великої кількості об’ємних страв знадобиться висока камера, для безлічі різних виробів – багато рівнів);

режим роботи (якщо ви маєте справу з безперервним потоком замовлень, при виборі печі важливо звернути на її здатність до безперебійної роботи, а заводські столові або кафе при пансіонатах, які мають справу з чітким графіком відвідувань, потребують техніки, яка здатна швидко виробляти великі обсяги продукції).

Зверніть увагу, що об’єм (зазвичай вказується в літрах) – це місткість усієї камери, незалежно від кількості рівнів. Великі пароконвектомати має сенс брати під об’ємні страви: окіст, індичка цілком.

А ось кількість рівнів – це кількість напрямних для встановлення гастроємностей або деко. Цей параметр визначає, скільки різних страв або порцій можна приготувати одночасно.

Можна мати апарат з великим обсягом, але малою кількістю рівнів (наприклад, для випікання високих хлібних буханців). І навпаки, камера може бути невисокою, але мати багато «поверхів» для розміщення сотень порційних тарілок.

Ідеальний варіант Unox: великий об’єм та велика кількість напрямних. У цьому випадку гастроємність можна ставити щільно або виймати для звільнення простору, залежно від меню.

Конвекторні печі «Унокс» для ресторанів

Очевидно, що пароконвектомати обираються виходячи з потреб закладу. Переоцінка потреб веде до перевитрати електроенергії та коштів, недооцінка – до простоїв та невиконання планів. На щастя, підібрати професійні конвекторні печі Unox можна через сайт Hottorg.

Про місто