Липень на городі: Як правильно обрізати часник, щоб довго зберігався

Популярні статті

Городники знають, що не можна поспішати обрізати бадилля від часнику. Така тактика дозволяє зберігати часник дуже довго та якісно.

Видання “Новини Вінниці” продовжує інформувати читачів про актуальні сезонні роботи в саду, на городі та квітнику.

Чому не варто поспішати у цій справі?

Після збирання врожаю головки часнику можуть продовжувати зростати. Вони живлять корисні речовини для росту з бадилля, і продовжують своє зростання.

Якщо провести обрізку зеленого пера, головка перестане вбирати корисні речовини, а лушпиння, яке, покриває зубчики, буде довго сохнути. Зубчики в такому разі будуть віддавати всю вологу, яку овоч міг би всмоктувати з гички.
Часник з бадиллям може пролежати до весни та літа, і залишатися таким самим твердим і не пророслим.

Обрізання проводити потрібно, але без фанатизму. Все залежить від того, для яких цілей ви будете використовувати часник, для продажу або домашнього використання.

Після того як ви викопайте часник, його необхідно пару годинників просушити на сонці, а потім перемістити в тінь, де немає сонця. Після цього сушіть овоч близько двох тижнів.
Обрізання варто проводити тільки через 14 – 21 день. Залишайте після обрізки лише 10 або 15 см.

Якщо обрізку зробити менше, то часник втратить свою соковитість та вагу. А ще порушиться цілісність сухого лушпиння.

Необхідно проводити обрізання сухого стебла, а потім зберігаємо його насипом або в мішку. Після цього можна продовжувати обрізання стебла, поступово вкорочуючи його.

Після прослуховування часник перебирають за розміром, і в цей момент необхідно обрізати коріння, і залишати всього від 5 або 7 см. При обрізанні стебла залишайте від 0,2 до 0,5 см.

 

Про місто