Один-два рази за сезон, дуже добре підгодувати овочі на городі, за допомогою хлібного добрива. Як його приготувати, що воно нам дасть, і що для яких овочів використовувати, розповідаємо сьогодні у всіх подробицях.
Видання «Новини Вінниці» продовжують інформувати читачів про актуальні роботи в саду, на городі та квітнику.
Попри скептичні безпідставні зауваження багатьох блогерів і садівників, хлібне добриво дійсно здатне принести користь рослинам і землі — це науково доведений факт.
Хто не полінується, може пошукати в інтернеті наукові дисертації та дослідження на цю тему, все це є в загальному доступі.
Агрономи навіть кажуть, що найкориснішим хлібом для рослин вважається саме запліснявілий. Мікроорганізми, які поселяються на хлібові, добре впливають на рослини, вони виділяють антибіотики пригнічуючи зростання шкідливої мікрофлори та полегшуючи рослинам засвоєння поживних речовин.
Настій із хліба приносить значну користь землі та розвитку рослини загалом.
Поліпшується мікрофлора, хліб також багатий на цінні макро, мікроелементи та мінерали та ґрунтові організми швидко переробляють таку підгодівлю, роблячи її доступною для засвоєння корінням рослин. Але переборщувати не можна, ідеально внести один максимум 2 рази за сезон і бажано в першій половині літа.
Для приготування засипають половину відра, сушеним старим цвілим хлібом, наповнюють водою і ставлять бродити на 5-7 днів. Після цього розмішують і кожні 2 літри хлібного настою, розводять на 10-літрове відро з водою. Ним підживлюють томати, огірки, кабачки перець, баклажани, полуницю та навіть смородину.